Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2012 13:28 - Как НЕ СЕ прави общност? 21* сигурни стъпки!
Автор: vesistefanova73 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3770 Коментари: 0 Гласове:
1



Да предположим, че сте се събрали няколко човека и сте решили да направите общност. Сега да предположим, че ви е много важно това да НЕ се случи. Ето и рецептата:

  1. Не си споделяйте ЗАЩО и КАК си представяте живота заедно. Това е много важно. Ако започнете да си споделяте, току виж се оказало, че мечтите ви съвпадат, което от своя страна ще наложи някакво действие, което е нещото към което вие не се стремите.
  2. Не търсете заедно мястото за осъществяване на мечтите ви. Нека всеки да тръгне сам да обикаля из България и да си намери най-прекрасната гледка. Нека той си се закотви там, като от време на време може да споделя снимки с красиви изгреви и залези.
  3. Ако Вселената все пак се окаже по-упорита от вас и по някакви причини ви позиционира на едно и също място, задължително си купете земята на свое име. Да не ви хрумне да правите сдружение и собствеността да е на негово име. Нотариалният акт в джоба ви ще ви направи щастливи и нищо повече не ви е нужно.
  4. Не уточнявайте никакви правила. Вие сте достатъчно съзнателни, за да разчитате на моралният коректив. Със сигурност вашите виждания и представи ще съвпаднат на 100% с тези на всички останали - че как иначе, нали винаги е ставало точно така?
  5. В никакъв случай не взимайте решение как ще се взимат решения и как ще се решават конфликти. Вие конфликти няма да имате – това е абсолютно сигурно и всичко ще се случва от само себе си – обещавам!
  6. Ако отново Вселената се окаже по-упорита и вие решите горните казуси не ги записвайте! Писането и подписването на правила е грешно. Припомням ви, че вие сте достатъчно съзнателни и паметливи и изобщо нямате нужда от писан текст. Така де, в без писмените култури как са се оправяли?
  7. Да не ви хрумне да строите обща къща! Всеки да си заложи на личната къща, в личното си място и да следва собствените си представи. Като си оправите личното, то общото ще си дойде от само себе си. Няма как да не дойде – нали винаги е ставало така?
  8. Ако все пак ви хрумне да си говорите, много е важно, всеки да държи на собствената си правота и да не прави никакви компромиси. Това правило изисква малко по-висш пилотаж, защото е важно в същото време да повтаряте и да си вярвате, че сте се преборили с Егото си.
  9. В никакъв случай не се допитвайте до експерти. Всеки от вас знае и може всичко! Ако все пак сбъркате и се допитате, не се доверявайте на казаното и направете обратното.
  10. Поддържайте ревностно нивото си на лично невежество. Ако научите нещо ново, може и да се наложи да правите компромиси, което със сигурност ще обърка плановете ви.
  11. Не забравяйте, че правенето на общност не е най-големият ви приоритет. Имате си къде къде по важни неща за вършене.
  12. Не търсете връзките между нещата! Всяка дейност и всяко решение са си независими и си зависят само от себе си – в природата нищо не е взаимосвързано, нали?
  13. Много е важно непрекъснато да търсите кусури в другите, за да можете да изградите собствената си самооценка. Вие сте най-великият и най-умният, знаете и можете всичко, а останалите са достатъчно глупави, за да не го забелязват. Това правило се гарнира с препотвърждаване на илюзията, че сте се преборили с Егото си.
  14. Непрекъснато говорете за Любов с главно „Л”, но когато другарчето ви има нужда от помощ, се сетете, че все пак си имате и друга, много по-важна работа! Кой пък е казал, че между говорене и дела трябва да има нещо общо?
  15. Четете и цитирайте духовна литература. Това е много важно – то ще ви помогне да се чувствате по, по, по и най, най…Ще ви помогне и да поддържате  илюзиите за себе си.
  16. Не споделяйте, а спорете! Все пак спорът си е национален спорт. В него се изграждат важни умения, може и истината да се роди в него. Нищо, че ние никога не сме можели да спорим. Пък и в крайна сметка, „не е важно аз да съм добре, важно е Вуте да е зле”!
  17. Да не ви хрумне да си признаете собствената несъвършеност и да се опитвате да се излекувате! Здрава общност се прави от здрави хора, а вашата цел е да направите болна общност. Какво по-добро начало от наличието на болни хора?
  18. Бъдете нетолерантни към всяко различие! Съдете, осъждайте, сочете с пръст, обиждайте, не се примирявайте с нито една проява на различност. Вашата истина е Истината с главно „И” и е крайно време всички да разберат това.
  19. Не си правете сайт! Ако решите да си направите рискувате да ви се наложи да помислите какво ще пише вътре, а това е проблем, защото изисква да се срещате и говорите. Недай си Боже, изисква и да постигнете съгласие по фундаментални въпроси – като например „какво правите и защо”.
  20. Крийте се от журналистите, защото всъщност вие много добре знаете, че сте секта, нали?
  21. Не поддържайте добри връзки с месната общност! Това са някакви селяни, дето нищо не разбират и с нищо не могат да помогнат.

 

Ако спазите дори част от  правилата ви гарантирам, че ще успеете в мисията си!

 

И не ми казвайте, че се опитвате да направите, а не да не направите общност. Ако се опитвахте, нямаше да спазвате толкова ревностно горните правила…Защото тези правила аз не си ги измислих – аз просто споделям видяното и преживяното из различни места в  България.

 

 

 

* защо 21? – защото според един холивудски филм, толкова грама тежала човешката душа…





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vesistefanova73
Категория: Лични дневници
Прочетен: 204674
Постинги: 36
Коментари: 85
Гласове: 289
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031